Projekt

Modern design och svenskt hantverk mitt i city. Den hyllade svenska arkitekten Gert Wingårdh står bakom interiören för hotellrestaurangen ”Tak” där inspirationen hämtats från kökets japanska matinslag och byggnadens arkitektur. En fantastisk upplevelse för att matcha den spektakulära utsikten över Stockholm city!

Projekt

Ombyggnad av kontorslokaler till hotell

Uppdragsgivare

Nordic Property Management

Uppdrag

Program- och arkitektfrågor, projektledning och byggledning

Hyresgäst

Nordic Choice Hotels

Hotell

Choice Hotels At Six & Hobo

De uppmärksammade designhotellen At Six och Hobo utgör båda naturliga och helgjutna samlingsplatser i urban miljö och fungerar perfekt som utgångspunkt för att utforska Stockholms omfattande utbud.

Som en del av AMF Fastigheters nya citykvarteret Urban Escape inhyser de båda hotellen flera restauranger, barer, loungeområden, konferenslokaler, en eventarena och inte mindre än 544 rum.

Hotellet har vunnit flera utmärkelser sen det öppnade. I AHEAD Awards europeiska prisutdelning utsågs de till vinnare i kategorierna Guestroom och Urban Hotel – Conversion.

Framgångsfaktorerna i projektet har varit smart planering, god struktur och tät kommunikation med uppdragsgivare, arkitekter, entreprenörer, Stockholms stad och övriga aktörer.

Några av projektets utmaningar var de strikta miljökraven, närheten till Gallerian där verksamheten var i full gång under byggtiden och de många olika aktörerna som var involverade.

Trots en snäv tidsplan så skedde invigningen helt enligt tidsplanen.