Projekt

I hjärtat av Stockholm har femte Hötorgsskrapan förvandlats till norra Europas största digitala kulturcenter.

Projekt

Ombyggnad av kontors- och butikslokaler till digitalt kulturcenter

Uppdragsgivare

SPACE Digital Culture Center

Uppdrag

Projekterings- och projektledning

Kulturbyggnad

SPACE Digital Culture Center

När den femte Hötorgsskrapan skulle förvandlas till norra Europas största digitala kulturcenter fick C&M projekt i uppdrag av hyresgästen Space att vara projekteringsledare och projektledare av deras egna entreprenader samt att samordna dessa med fastighetsägaren AMF:s övriga entreprenader i fastigheten. Arbetet pågick under åren 2020-2021.

Det digitala kulturcentret innehåller gamingytor i två plan, Avicii Experience, barer, restauranger, kontor och coworkingytor samt mötesrum. Allt detta skapades genom ombyggnation av kontorsytor och kommersiella lokaler, bla den legendariska rockklubben Underground.

Projektet var komplext med mycket ny och hyresgästspecifik teknik och med nya installationer i befintlig byggnad. Tidplanen var tight med satta öppningsdatum för samtliga verksamheter och produktionen skedde mitt i Stockholm city. Dessa förutsättningar ställde höga krav på samordningen mellan fastighetsägarens och hyresgästens åtaganden. Hög fysisk närvaro på plats av samtliga parter var en grundsten för det lyckosamma projektet som blev klart i tid. Likaså att alla inblandade både var lösningsorienterade av flexibla.